CHILL CHEESE CAKE MIX
SEMUDAH A B C !!!
PRICE: RM30
(HARGA TIDAK TERMASUK POSTAGE)
FREE TOPPING (PILIH SAMADA BLUEBERI, STRAWBERI, OREN @ KIWI)
CONTACT: 019-7907107 (ANIS)
UTK PEMINAT2 CHEESE CAKE...JOM ORDERR!! SANGAT JIMAT, BUAT SENDIRI.......DIJAMIN KEBERSIHAN DAN KEHALALAN NYE.........
cheese cake mix > 400grm > blh dpt 1 kg kek yg dh siap......
CHEESE CAKE MIX
400gram - 1 pack
1- Campurkan air & Cheese cake Mix ke dalam bekas pengadun
2- Kisar selama 1 minit pada kelajuan MINIMA
3- Kemudian, kisar lagi 5 minit pada kelajuan MAKSIMA
4- Tuang adunan ke dalam acuan kuih
5- Simpan dalam peti sejuk selama 3 JAM
6- Sedia dimakan
1)kalau nk layer ngn biskut..marie.. hancurkan biskut..lps tu..dlm kuali..cairkan butter@marjerin..bila dh cair..masukkn biskut td..dh rata..masukkn biskut tu dlm bekas yg nk digunakan...penyek2 n rata kan..kemudian simpan dlm peti dlm setengah jam.. smbil tggu biskut keras...
2) adunan cheese tu..tuang tepung tu dlm bekas..campurkan air ikut sukatan..lps tu putar guna mixer..1 minit utk kelajuan MINIMA..5 minit utk kelajuan MAKSIMA..dh siap..tuangkan adunan ke atas lapisan biskut tu...ratakan adunan tu..n then..sejukkan dlm peti selama 3 jam..kalau nk letak filling ..dh 2 jam dlm peti..blh la letak filling..lps tu..masukkn smla dlm peti utk 1 jam terakhir.
cheese cake mix > 400grm > blh dpt 1 kg kek yg dh siap......
CHEESE CAKE MIX
400gram - 1 pack
1- Campurkan air & Cheese cake Mix ke dalam bekas pengadun
2- Kisar selama 1 minit pada kelajuan MINIMA
3- Kemudian, kisar lagi 5 minit pada kelajuan MAKSIMA
4- Tuang adunan ke dalam acuan kuih
5- Simpan dalam peti sejuk selama 3 JAM
6- Sedia dimakan
1)kalau nk layer ngn biskut..marie.. hancurkan biskut..lps tu..dlm kuali..cairkan butter@marjerin..bila dh cair..masukkn biskut td..dh rata..masukkn biskut tu dlm bekas yg nk digunakan...penyek2 n rata kan..kemudian simpan dlm peti dlm setengah jam.. smbil tggu biskut keras...
2) adunan cheese tu..tuang tepung tu dlm bekas..campurkan air ikut sukatan..lps tu putar guna mixer..1 minit utk kelajuan MINIMA..5 minit utk kelajuan MAKSIMA..dh siap..tuangkan adunan ke atas lapisan biskut tu...ratakan adunan tu..n then..sejukkan dlm peti selama 3 jam..kalau nk letak filling ..dh 2 jam dlm peti..blh la letak filling..lps tu..masukkn smla dlm peti utk 1 jam terakhir.
0 comments:
Post a Comment
Note: only a member of this blog may post a comment.